Wczytywanie strony...

  • #Gastronomia i sztuka kulinarna

Marzysz o zostaniu mistrzem w sztuce kulinarnej? Zacznij od studiów! Naucz się, jak komponować dania w tradycyjnej i supernowoczesnej odsłonie, z dbałością o detale takie jak: odpowiedni surowiec, techniki kulinarne czy prezentacja dania na talerzu. Podczas studiów nauczysz się oceny towaroznawczej surowców, umiejętnego sporządzania potraw ze szczególnym uwzględnieniem dań regionalnych, a nawet prowadzenia zakładu gastronomicznego, zarówno od strony technologicznej, ekonomicznej, jak i organizacyjno-prawnej. Dowiesz się również, jak planować racjonalne żywienie różnych grup ludności, rozpoznawać czynniki ryzyka chorób dietozależnych i zapobiegać tym chorobom. Zostań mistrzem nie tylko w swojej kuchni, ale w całej branży HoReCa!

Gastronomia i sztuka kulinarna drugiego stopnia stopnia na UWM – i co dalej?

Po ukończeniu gastronomii i sztuki kulinarnej drugiego stopnia możesz pracować jako:

  • profesjonalny kucharz,
  • szef kuchni,
  • właściciel restauracji lub kawiarni,
  • profesjonalny cukiernik,
  • menedżer restauracji lub kawiarni.

 

GASTRONOMIA -  SZTUKA KULINARNA

Forma studiów: stacjonarne

Poziom studiów: drugiego stopnia, magisterskie, 3 semestry

 

 

Wydział Nauki o Żywności

89 523 49 83

 

Ogólne zasady kwalifikacji:

dyplom

dyplom zagraniczny

Logo UWM - Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie

 

Misją Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie jest wszechstronna działalność na rzecz rozwoju kształcenia wysokiej jakości absolwentów i kadr naukowych, realizacji badań naukowych dostosowanych do potrzeb gospodarki regionu i kraju oraz wzbogacania kultury narodowej.

 

Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie zastrzega sobie prawo wprowadzenia bez uprzedzenia zmian danych zawartych na niniejszej stronie. Wszelkie informacje umieszczone na stronie nie stanowią oferty w rozumieniu Kodeksu Cywilnego.

Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies. Odwiedzając naszą stronę bez dokonania zmian ustawień swojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu ułatwienia korzystania z serwisu.